Fenerbahçe Dergisi

2013-08-01

Fenerbahçe Dergisi’nin 126 no’lu Ağustos 2013 sayısına röportaj veren Fenerbahçe Koleji Genel Müdürü Sn.Adnan ERSAN röportajında “Her öğrencimizin hedeflediği yerde olması için buradayız” ifadesinde bulundu.

Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle:

Türkiye’nin sayılı okullarından bir kaçıdır: Darüşşafaka Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi…
Belki de bu sayı tabir yerindeyse bir elin 5 parmağını geçmez. Bir de bu kurumları yöneten, her şeyiyle ilgilenen bir Fenerbahçe sevdalısı eğitimci düşünün, o da Adnan Ersan. 37 yıllık öğretmenlik yaşantısında nicelerini yetiştirip,
onlara yol göstermiş. Şimdiki durağı ise Fenerbahçe Eğitim Kurumları… 2013-2014 eğitim öğretim dönemine
Fenerbahçe Koleji’ni yeni bir çehre ile hazırlayan Adnan Ersan Hocamız ile yeni eğitim döneminde yapmayı
planladıklarını, Türkiye’deki eğitim sistemini ve 37 yıla sığdırılan eğitim yaşamını konuştuk.

01: Benim için öğretmen iki yönlü olmalıdır. Birincisi, akademik olarak donanımlı. İkincisi de öğrencinin sosyal anlamda gelişmesine katkı sağlaması ve çalıştığı kurumun kültürünü benimsemesi çok önemli.

02: Ben istiyorum ki, Fenerbahçe Koleji’nden mezun olan bir öğrenci; Boğaziçi Üniversitesi’ne, ODTÜ’ye ve Teknik üniversiteye gitmeli. Bizim hedefimiz her zaman için en yukarısı.

03: Ben, Başkanımızın da dediği gibi Fenerbahçe Üniversitesi’nin kurulması gerektiğine inanıyorum. Tabii bu süreçtir. Cumhuriyet ilkelerine değer vermiş gençleri Fenerbahçe çatısı altında toplamak çok önemli.