6.sınıf öğrencilerimiz KUKO Sanat Atölyesi'nde

2016-11-17

Türkçe Bölümü öğretmenlerinden Elif Öktener ve Gültaze Karakuş rehberliğinde 6.sınıflarımızla KUKO Sanat Atölyesinde bir etkinlik gerçekleştirdik. Süreç okuma kitabımız olan "Kırık Çömlek Parçası" ndan yola çıkarak geleneksel el sanatlarının tarihi gelişimi, çini ve çömlek yapımının aşamaları, kullanılan malzemeler ve süsleme olarak kullanıldığı yerler hakkında bilgi edindirirken öğrencilerimizin yaparak yaşayarak öğrenmelerini amaçladık. İfade etme yeteneğini üç boyutlu çalışmalara dönüştürmek, soyut kavramları somutlaştırırken estetik algıyı geliştirmek için Görsel Sanatlar Bölümüyle disiplinler arası çalışma yaptık. Bu amaçlar doğrultusunda kitap okuma, kitapla yakın bağ kurma hedeflerimizi gerçekleştirirken çok keyifli ve bol kazanımlı bir gezi gerçekleştirdik.