İstanbul Liselerarası 2.Yaratıcı Hikaye Yazma Yarışması sonuçlandı.

2017-04-14

Öğrencilerin İngilizce dilinde yaratıcı hikaye yazma becerilerini geliştirmek amacıyla Fenerbahçe Koleji tarafından düzenlenen İstanbul Liselerarası 2.Yaratıcı Hikaye Yazma Yarışması sonuçlandı.

10.sınıflar düzeyindeki öğrencilerin katılım sağladığı yarışmada, öğrenciler kendilerine verilen konu hakkında hikayelerini 90 dk süre içinde yazdılar. Pearson Yayınlarından Elena BOLEL ve Express Yayınlarından John BARTH'in jüriliğini yaptığı yarışmada jüri hikayeleri konu başlığı, yaratıcılık, içerik, karakter tanımlamaları, konu örüntüsü, dil kullanımı gibi kriterlerde değerlendirdi.

Değerlendirme sonucunda TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi 1., MEF Lisesi 2. ve Bilfen Lisesi 3. oldu. Dereceye giren öğrencilere hediye ve plaketleri Genel Müdür Adnan ERSAN tarafından verildi.

Diğer kriterlerde ödül alan okullar:

Best language use reward- Fenerbahçe Koleji
Best title reward - Özel Marmara Koleji
Best introduction reward- Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi
Best setting reward- Darüşşafaka Lisesi
Best character  reward - Özel Ahmet Şimşek Lisesi
Best conclusion  reward- Ataken Şehit Selçuk Pakel Lisesi
Best expression of ideas reward - Kadıköy Anadolu Lisesi
Most unique perspective reward- İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi

Özel Atacan Lisesi, Beykoz Prof.Dr. İbrahim Canan Lisesi ve Okan Koleji'ne de katılımcı sertifikası verildi.