Öğrencilerimiz ,Ali Nesin Matematik Köyü ve Tales Matematik Müzesi'ne gezi düzenledi.

2018-06-07

03-06 Haziran tarihlerinde Matematik Bölümünün bir etkinliği olarak gerçekleştirilen “Şirince Nesin Matematik Köyü” gezisinde 7. Sınıf ve Hazırlık Sınıfı öğrencilerimiz, güzel bir deneyim yaşadılar.

Gezimizde sabahtan öğleye kadar Ali Nesin’den matematik dersleri alınmış, öğrencilere bilgi vermekten ziyade bilgiyi arama, ispat ve keşfetmeye yönelik çalışmalar yapıldı.Öğleden sonraki gezi programında ise, Efes Antik kenti ve Meryem Ana Evi, rehberimiz eşliğinde gezilmiş ve geçmişten günümüze kentleşme ve bölgenin kültürü üzerine bilgiler alındı. Aydın’ da bulunan Tales Matematik Müzesi gezimizde ise öğrencilerimiz matematiğin günlük yaşamda kullanımı üzerine etkinliklere katılmış ve kafalarındaki en temel soru olan “ nerede kullanacağız biz bunu” sorusuna yanıtlar bulunmaya çalıştılar.

Matematik ve tarihle içiçe olan gezimizin katılan öğrencilerimize yeni bir ufuk açtığına inanıyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.