6.Sınıf öğrencilerimizden Orhan Kemal Müzesi'ne ziyaret

2016-06-06

6.sınıf öğrencilerimiz TürkçeÖğretmenleri Gönül Yılmaz  ve Elif Öktener rehberliğinde Orhan Kemal Müzesi'ne gezi düzenledi.

Süreç okuma kitabı olan " Elli Kuruş"u bitiren öğrenciler kitabın yazarı Orhan Kemal’in evini, yaşadığı yeri ziyaret ederek Orhan Kemal Müzesi'nde sergilenen, değerli öykücümüzün  yaşamına tanıklık etmiş eşyalar, fotoğraflar, mektuplar,  diğer şair ve yazarlarla yazışmalarını gördük; bu eşyaların ve yaşadığı yerin yazarın öykülerine etkisini kavradılar.

Yazarın oğlu ve aynı zamanda müzenin sorumlusu Işık Öğütçü ile röportaj yapana öğrencilerimiz babası ile ilgili anılarını ilk ağızdan dinledi. Işık Öğütçü öğrencilerimize pek çok anı anlatarak babası hakkında bilgiler verdi. Müzedeki fotoğrafların öykülerini anlattı.