Drama ve tiyatro kulübü öğrencilerimiz ,Šejla Kamerić'in Arter Sanat Galerisi'nde düzenlediği sergiye katıldı.

2015-12-24

Sanatçı, sanat anlayışı ve estetik hakkında verdiği bilgiler sanat eserine bakış acısını öğrencilerimize aktardı.

Bosna savaşının izlerini taşıyan bu sergide tiyatro kulübü olarak sergi içerisinde bir çember oluşturarak önce savaş temalı kendi resmimizi hayal gücümüzle oluşturduk. Bu resmi 5 duyu organımızla sözlü olarak algıladık ve ifade ettik. Resmimizi galeride sergiledik ve insanların resmimize kısa süreli baktığında ya da bizim gibi 5 duyu organını kullanmadan hızlıca geçtiğimde neler hissettiğimizi gözlemledik. 2 şer kişilik gruplar halinde bir saat süre ile eserler hakkında bilgi almadan kendimiz hikayelerini yorumladık. Her grup kendine bir eser seçti ve hikayesini kendi bakış açısıyla değerlendirdi. Ufak bir drama doğaçlaması ile destekledi. Sonrasında serdi broşürlerini dağıttık ve eserlerin gerçek hikayelerini tek tek öğrendik. Her iki yönüyle de karşılaştırdık ve böylece tüm eserleri ezbere bakarak değil 3 saatlik bir proje ile eğlenceli bir biçimde tanıdık. Öğrencilerin tepkileri ilk etapta bu kadar süre içinde çok sıkılacakları idi fakat değerlendirme kısmında her biri sürenin yetmediğini daha önce bu sistemde bir sergi gezmediklerini her şeyi daha iyi algıladıklarını ve konsantre olduklarını belirttiler. Eserlere kendi bakış açılarını yansıttılar sanatçının bakış açısını öğrenip değerlendirdiler.