Fenerbahçe Koleji Öğrencileri CERN'e kabul edildi.

2014-06-02

Her yıl  yüzlerce okulun ziyaret edebilmek üzere başvuru yaptığı CERN'e Fenerbahçe Koleji öğrencileri kabul edildi.

Ülkemizin gözlemci üye ülke olarak bulunduğu dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarı Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) 'ne öğrencilerimiz kabul edildi.

Maddenin yapısını ve maddeyi bir arada tutan kuvvetleri anlamak, "Evren nasıl oluştu?" sorusuna cevap aramak için kurulmuş ve yüzlerce bilim insanının çalıştığı bir bilim merkezi olan laboratuarda öğrencilerimiz Micocosmos Sergisi'ni, Atlas ve SM18 bölümlerini gezdiler. Burada parçacık hızlandırıcılar tanıtılırken çarpıştırılan atomlar sonrası dedektörlerle çıkan parçacıkların nasıl ayırt edildiği öğrencilerimize anlatıldı.

Gezide öğrencilerimize rehberlik eden Lise Müdür Yardımcımız ve Fizik Öğretmenimiz Tülay OLCAY, gezideki temel amacımız müfredatta yer alan atom konusu ile ilişki kurarak CERN deneylerinde yapılan çalışmaları yerinde görmek , öğrencilerimizde farkındalık yaratıp ufuklarını genişletmek olduğunu söyledi.