Fenerbahçe Koleji’nde 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı başladı

2013-09-16

Fenerbahçe Koleji’nde 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı başladı

Kuruluşunun 10. yılında, Fenerbahçe Koleji 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı açılışı Başkanımız Aziz Yıldırım, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Fenerbahçe Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç ve Profesyonel Futbol Takımımızın Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın da katıldığı bir törenle yapıldı. Fenerbahçe Koleji Konferans Salonu’nda yapılan törende Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Yüksel Günay, Yöneticimiz Turhan Şahin ve Tahir Perek'in yanı sıra Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan , Ömer Çavuşoğlu, Fenerbahçe Koleji Genel Müdürü Adnan Ersan,okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler yer aldı. Konuşmaların yapıldığı, öğrencilerin çeşitli gösteriler sunduğu tören sonrası konuklar sınıfları da ziyaret etti.

Başkan Aziz Yıldırım: "En büyük hayalim Fenerbahçe Üniversitesi"

Başkanımız Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Koleji’nin kuruluşunun 10. yılında, 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, en büyük hayalinin Fenerbahçe Üniversitesi’ni kurmak olduğunu söyledi.

Fenerbahçe’nin son 10 yılda bir eğitim mücadelesi de verdiğini söyleyen Aziz Yıldırım,"Çocuklarımızın başarılı olduğunu görüyoruz. Bu çocuklarımız için daha iyi okul inşa etmek, teknolojiyi de bunun içine katarak onların hizmetine vermek gerekiyor. Son iki senedir kavgasını sürdürdüğümüz okulumuzun arazisi ile ilgili tüm problemleri çözdük. Önümüzdeki dönemde Fenerbahçe Koleji’nin yeri ile ilgili bir bedel belirlenecek ve bu bedel ödenerek burası Fenerbahçe Spor Kulübü’nün malı olacak. Artık hiç kimse bu meselenin üzerinden bir şeyler çıkartıp bizi zor durumda bırakmaya çalışamayacak" dedi.

"Sırada Fenerbahçe Üniversitesi var" diyen Aziz Yıldırım, "En büyük hayalim: Bakalım olacak mı; Fenerbahçe Üniversitesi’ni kurmak 1-1,5 yıl içinde bunun kurulacağını düşünüyorum. Buradan yetişen gençlerin bu üniversitede eğitimlerine devam etmelerini istiyoruz. Artık bu gençler aldıkları bu eğitimlerle sadece Türkiye’de değil dünyanın çeşitli ülkelerinde gerekli yerlerde olmayı da hak ediyorlar. Türkiye Cumhuriyeti olarak hepimiz bunu hak ediyoruz. Son zamanlarda gelişen olaylarla birlikte, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı birlikte el ele hareket ederek bu ülkeye sahip çıkmalıyız. Yeni eğitim dönemi hayırlı olsun" dedi.

Eğitim/Öğretim yılı açılışında mesajlar

Fenerbahçe Koleji 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılı açılış töreninde, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyelerimizden Turhan Şahin, Fenerbahçe Eğitim Kurumları Başkanı Ali Koç ve Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı Teknik Direktörü Ersun Yanal birer konuşma yaptı.

Turhan Şahin, açılış konuşmasında şunları söyledi: "Eğitim Kurumlarımızın Önemli bir özelliği de spor ve sanat alanında gösterdiği faaliyetlerdir. Bu faaliyetler ile birçok başarıya imza atmışlardır. Özellikle spor dalında kulübümüzle iş birliği yaparak birçok başarıya imza attılar. Eğitim kurumlarımızın akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarısında en önemli etken, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını çok iyi özümsemeleridir. Atatürk’ün ilke ve inkılapları ülkemizin en önemli temelidir. Bu temel ülkemizin en önemli hazinesidir. Geçmiş 10 yılda olduğu gibi Fenerbahçe Eğitim kurumlarımızda çocuklarımıza iyi bir eğitim öğretim alabilmeleri için hizmet edeceğiz. Sayın Adnan Ersan’ı eğitim kurumlarımızın başına getirmiş bulunuyoruz. Bu yıl aramıza katılan öğretmen ve öğrencilerimize hoş geldiniz diyor ve başarılar diliyorum. Ülkemizin kazanacağı her başarıda çocuklarımızın pay sahibi olacağını düşünüyorum."

Fenerbahçe Eğitim Kurumları Başkanı Ali Koç ise konuşmasında şu konulara değindi: "Okulun ilk günü nedeniyle herkeste bir heyecan var. Hayatınızın en güzel en keyifli döneminden geçiyorsunuz. Okul size her ne kadar zaman zaman sıkıntı yaşatsa da okul döneminizi en iyi şemkilde geçirmenizi istiyoruz. Global dünyada her şey çok çabuk değişiyor. Bu anlamda eğitimli, dinamik, çalışkan, ülkesine bağlı olan bir genç nesil en önemli unsur haline getirmiştir. Ülkemizin kurtuluşunda hizmetleri olan Fenerbahçe Spor Kulübü, 10 yıl önce genç nesle hizmet etmek adına eğitim sektörüne girmeye karar vermiştir. Pek çok alanda büyük başarılara imza atmıştır. Bu başarıların daha başlangıç olduğunu ve devamının gelmesini temenni ediyorum. Gençlere üç önerim olacak, birincisi kendiniz olun kendi içinizdeki cevheri keşfedin. Doğru bildiklerinizden sapmayın. Son olarak da hayatınızda her zaman adil olun. Keyifli ve başarılı bir eğitim sezonu geçirmenizi temenni ediyorum."

Profesyonel Futbol Takımıızın teknik direktörü Ersun Yanal ise "10. Yılımızın bu başlangıcında sizinle olmaktan çok mutluyum. Fenerbahçe ailesinde olmaktan çok mutluyum. Türkiye’nin en büyük tabanına sahip olan bir kulübün 10. Branş olarak eğitimi seçmesi büyük bir gurur. Önünde, Başkanımızın da dediği gibi üniversite hedefi olan bir kurum haline gelecek olan Fenerbahçemizin, ülkemize olan katkısını küçümseyemeyiz. Türk Ulusunun inanılmaz gücü ve büyük tarihi bize ışık tutuyor.

Mühendis, avukat iyi bir tüccar olabilirsiniz ancak iyi bir insan olmak her şeyin ötesindedir. Fenerbahçe Koleji’nin hedefi iyi insanlar yetiştirmektir. Bizim takımımızda iyli bir futbolcu olabilir yetenekli olabilir ancak iyi bir insan olması önemlidir. Yetenekleriniz sizi bir yere taşıyacak ancak duruşunuz sizi geleceğie taşıyacak. Sanat , spor ve kültürde başarılı olamayan hiçbir nesil başarıya ulaşamayacaktır. Bu eğitim kurumlarının en önemli özelliği sizleri iyi insanlar olarak yetiştirmektir"

Açılış Töreni videosu için tıklayınız .( Link :

http://www.dailymotion.com/video/x14rw6v_fenerbahce-koleji-2013-2014-egitim-ogretim-yili-acilisi-toreni_sport )