İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerimiz 2016 Kanguru Matematik Sınavı Finallerinde

2016-04-11

Her yılın Mart ayının üçüncü haftası bütün dünyada milyonlarca öğrencinin katıldığı , iki yıldır da Türkiye’de yaygın olarak uygulanan ve 3. sınıftan 12. sınıfa kadar öğrencilerin katılabileceği uluslararası bir matematik sınavı Kanguru Matematik Yarışması okulumuz ev sahipliğinde gerçekleşti.

Öğrencilerin kafasında yer etmiş olan “matematiğin zor ve sıkıcı” olduğu yönündeki fikirlerini değiştirmeyi, matematiği öğrenciler arasında daha popüler hale getirmeyi hedefleyen ve bu nedenle öğrencilerin ilgisini çekecek şekilde günlük hayatla bağlantılı ve hatta eğlenceli olmasına dikkat edilerek hazırlanmaktadır.

Okulumuzun iki yıldır sınav merkezi olarak destek vermekte olduğu ve sınava girmek isteyen öğrencilere ev sahipliği yaptığı yarışmada Türkiye’nin farklı illerinden 26365 öğrenci katılmış ve 41 ilden toplam 1312 öğrenci finale kaldı.

2016 Kanguru Matematik Yarışması’nda okulumuz öğrencilerinden Zeynep Naz Ertürk (Kategori 3-4) sınava katılan 8604 öğrenci arasından; Arsima Keskin ve İris Eyüboğlu (Kategori 5-6) sınava katılan 8784 öğrenci arasından ilk % 5 e girerek 14 Mayıs 2016 ‘da İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yapılacak olan final sınavına katılmaya hak kazandılar.

Öğrencilerimizi ve matematik öğretmenimizi kutluyor, öğrencilerimize final sınavında başarılar diliyoruz.