Fenerbahçe Koleji Öğrencileri Çanakkale'de!

2014-03-17

Çanakkale Zaferi'nin 99. yılında ülkemizi emanet edeceğimiz ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz “Çanakkale ruhu”nu yerinde yaşamak amacıyla öğretmenleri rehberliğinde Çanakkale'deydiler.Kilit Bahir Kalesi’nde, Namazgah Tabyası’nda, Koca Seyid ve Mecidiye Tabyalarında, Sargı Yeri Şehitliği’nde, Yahya Çavuş ve Ertuğrul Tabyası’nda, Alçı Tepe Köyü’nde, Conk Bayırı’nda, 57. Alay Şehitliği’nde, Sultankale’de, Çanakkale Şehitleri’nin “maneviyatı” ile buluşup, aziz vatan topraklarının nasıl savunulduğunu anlamaya çalıştılar. Türk gençlerinin özünde var olan vatan sevgisini, Çanakkale ruhu ile pekiştirmek, Her karışı şehit kanıyla sulanmış Çanakkale sırtlarında, Seyid Onbaşı ile Yahya Çavuş ile selamlaşmak, personelinin tamamı şehit olan 57. Alay için düzenlenmiş şehitlikte 250 bin Çanakkale şehidi için saygı duruşunda bulundular.