Turna Kuşları, Sadako Sasaki için Okulumuzda Havalanıyor!

2015-12-09

FBK Türkçe öğretmenleri olarak bu sefer amacımız çocuklara barış ve hoşgörünün hakim olduğu, daha güzel ve aydınlık bir dünya bırakmak…

Tiyatro sanatçısı Özgür Özgülgün, II. Dünya Savaşı sırasında Hiroşima’ya atılan atom bombasının neden olduğu büyük felaketin bir daha yaşanmaması dileğiyle Sadako Sasaki’nin barış simgesi haline gelen öyküsünü çocuklara anlattı ve turna kuşları ile barış mesajları verdi. Bu anlamlı etkinlikte; 5,6 ve 7. sınıf öğrencilerimiz bir araya gelip atom bombasından etkilenerek yatağa düşen Sadako Sasaki’nin iyileşme dileğinin gerçekleşmesi için, yapmaya başladığı ama tamamlayamadığı 1000 adet turna kuşunu temsili olarak tamamladı. Bu savaşları insanlar var etti… Artık çocuklarımıza anlattığımız huzur dolu günleri hayalleri olmaktan çıkarıp yarınlar için barış köprüsü kurmanın zamanı geldi!