2017-18 Yılı Kapanış Töreni, FB SK Yönetim Kurulu Üyeleri Sn. Simla Türker Beyazıt ve Sn. Turhan Şahin'in katılımıyla gerçekleşti..

08-06-2018


2017-18 Yılı Kapanış Töreni, FB SK Yönetim Kurulu Üyeleri Sn. Simla Türker Beyazıt ve Sn. Turhan Şahin'in katılımıyla gerçekleşti.

2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılının tamamlanması sebebiyle Fenerbahçe Eğitim Kurumları’nda yılsonu kapanış töreni düzenlendi.

Fenerbahçe Koleji Kampüsünde, Fenerbahçe Koleji 15. Dönem Eğitim-Öğretim Yılı’nın sona ermesi nedeniyle düzenlenen törene Yönetim Kurulu Üyelerimiz Simla Türker Bayazıt ve Turhan Şahin, Kolej Müdürü Adnan Ersan, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Açılış Konuşmasını Kolej Müdürü Adnan Ersan Yaptı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Fenerbahçe Koleji Genel Müdürü Adnan Ersan, başarılı bir yılı daha geride bıraktıklarının altını çizdi.

Konuşmasında yaptıkları çalışmalardan bahseden Adnan Ersan, “Değerli konuklar, sevgili öğrenciler. Aramızda bulunan iki önemli konuğu tanımak istiyorum: Kulübümüzün yeni yönetiminde yer alan iki önemli isim bizimle birlikte. Eğitim kadrom adına kendilerine de başarılar dilerim. Sayın Simla Türker Bayazıt, Atatürk’ün hedeflediği çağdaş, modern ve üretime katkı veren kadın modelinin Türkiye’deki en önemli örneğidir. Bir diğer yöneticimiz Turhan Bey, onu anlatmaya kelimeler yetmez. Bu okulun kurulmasında yer almış önemli bir insan ve eski rekortmen bir atlettir. Kısa bir aradan sonra bugün yeniden bizlerle birlikte. Sevgili öğrenciler, değerli veliler uzun ve başarılı bir yıl geride kaldı. Ulu Önder, her alanda olduğu gibi eğitim alanında da ülkeyi Batı standartlarına ulaştırmayı hedeflemiştir. O, ulusun ve ülkenin içinde bulunduğu mevcut tablo karşısında öncelikle eğitim alanında yeni bir yapılanmaya gidilmesi gerektiğini görerek milli eğitime öncelik vermiştir. Biz de Fenerbahçe Eğitim Kurumları olarak Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı ve yüce bir toplum halinde yaşatır veya bir milleti esaret ve sefarete terk eder.” sözünden yola çıkarak müspet ilime inanan çağdaş eğitim kadromuzla, gelecekte çağdaş Türkiye’nin mimarları olacak gençleri yetiştirmek için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Fenerbahçe Koleji, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün amaçladığı gibi cumhuriyet Türkiye’sinin laik, çağdaş ve demokratik bir eğitim kurumu olmakla gurur duymaktadır.” dedi.

Fenerbahçe Koleji Genel Müdürü Adnan Ersan, sözlerini katılımcılara teşekkür ederek noktaladı.

Turhan Şahin: “Fenerbahçe Koleji’nin eğitim kalitesi her geçen gün artıyor”

Ardından kürsüye çıkan Yönetim Kurulu Üyemiz Turhan Şahin, Fenerbahçe Koleji’nin eğitim kalitesinin her geçen gün arttığını ifade ederek,  “Zaman su gibi akıp geçti. Kısa da olsa sizlerle gayriresmi olarak ayrı düştük ama gözüm, kulağım, kalbim her zaman sizlerleydi. Çok değerli velilerimiz, kıymetli öğretmenlerimiz, kıymetli yavrularımız; ayrı düştüğümüz dönemde okula sık sık geldim ve bu ziyaretlerde başta genel müdürümüz Adnan Ersan olmak üzere öğretmenlerimiz, çalışan personelimiz bana yakın ilgi ve alaka gösterdiler. Bunun için de teşekkür ederim. Bu ziyaretlerde beni mutlu eden en önemli şey; eğitim kalitemizin arttığını görmemin yanı sıra kurumumuzun sanatsal, kültürel, sportif vb. faaliyetlerinin yaygınlaşmış olmasıydı. Değerli öğretmenlerim ve sevgili yavrularım, geçmişte uzun seneler eğitim kurumumuzun yönetim kurulu başkanlığını yapmış ve Türkiye’de eğitime önem veren bir ailenin kıymetli ferdi olan Başkanımız Ali Koç da aramızda olmak istedi ama kulübümüzde yönetim devir teslim töreni olduğu için katılamadı. Ancak sizlere, Başkanımız Ali Koç’un sevgilerini ve selamlarını getirdim. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak en büyük amacımız; en kıymetli varlıklarımız olan siz yavrularımızı, milli sorumluluk duygusu yüksek ve bu yolda azimle yürüyen; araştırıcı, birleştirici, milletini seven ve çağın gereklerine uygun aydın gençler olarak yetiştirmektir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde sizlere sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Metalofon, perküsyon ve dans gösteriyle devam eden organizasyonda ödül törenine geçildi.  Yıl içerisinde katıldıkları yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini yöneticilerimiz Turhan Şahin ve Simla Türker Bayazıt verdi.

Ardından Fenerbahçe Koleji Genel Müdürü Adnan Ersan ve öğretmenlerimiz, öğrencilere karnelerini dağıtırken, törenin sonunda toplu fotoğraf da çektirildi.