First Lego League 14. Sezon Yerel Turnuvalarında ortaokul öğrencilerimiz “strateji ve yenilikçilik” dalında ödül kazandı..

07-02-2018

First Lego League 14. Sezon Yerel Turnuvalarında ortaokul öğrencilerimiz  “strateji ve yenilikçilik” dalında ödül kazandı.

3-4 Şubat 2018 tarihlerinde Yeditepe Üniversitesi'nde gerçekleşen First Lego League "hidrodinamik:suyun yolculuğu" temalı 14. Sezon Yerel Turnuvalarında okulumuz ortaokul öğrencilerinden oluşan Fenerobik takımı hazırladıkları proje ile “strateji ve yenilikçilik” dalında ödül kazandı.

Projede Afrika kıtasının içilebilir su sorununu kısmi olarak çözmeyi amaçlayan takımımız ulusal jüri değerlendirmelerinde somut ve analistik çalışmaları kullanış, yenilikçi tasarım, tamamlayıcı ve özgün strateji ilkelerinden ötürü bu ödüle layık görüldü.

Takımımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Not: Dünyada 88 ülkede gerçekleşen Bilim Kahramanları Buluşuyor/FIRST LEGO League (FLL) turnuvalarının amacı, gençlere bilim ve teknolojiyi sevdirirken, onların sosyal sorumluluklarının farkında olan, takım çalışması yapabilen, çevresindekilere, doğaya, topluma duyarlı birer birey olmalarına katkıda bulunmaktır.