LYS Sonuçlarının Açıklanması ve Tercih Süreci Hakkında.

19-06-2014

LYS Sonuçlarının Açıklanması ve Tercih Süreci Hakkında

Sayın Velimiz;

Okulumuz Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi, öğrencilerimizin üniversite tercihlerini eksiksiz ve en doğru biçimde yapmaları konusunda her yıl olduğu gibi bu yıl da destek sunacak. Sınav hazırlık sürecinde öğrencilerimizin yanında olduğumuz gibi tercih ve başvuruların öSYM'ye bildirilmesinde de servisimiz hizmet verecek.

öSYM'den henüz sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ve tercih sürecinin hangi tarihler arasında olacağına dair herhangi bir resmi açıklama yapılmamıştır. Buna karşın, daha önceki yıllardan edindiğimiz deneyimler doğrultusunda bir planlama yaptık. Bu planlamaya göre sınav sonuçlarının açıklanması ve tercih sürecine ilişkin öngörülerimiz aşağıdaki gibidir:

LYS Sonuçlarının Açıklanması Ve Tercih Süreci:

30 Haziran - 4 Temmuz arası  : LYS Sonuçlarının açıklanması

7 - 18 Temmuz arası              :Tercihlerin ve başvuruların yapılıp öSYM'ye bildirilmesi

28 Temmuz-01 Ağustos arası :Yerleştirme sonuçlarının açıklanması.

Tercih sürecinde okulumuzda hizmet veren Psikolojik Danışmanlarımız özlem SARAç ve Aydın ATAŞ 07-18 Temmuz 2014 tarihleri arasında her gün öğrenci ve velilerimize danışmanlık yapacaktır.

üniversiteye yerleşecek olan tüm öğrencilerimizin bundan sonraki akademik, mesleki ve sosyal yaşamların her birine başarılar diliyoruz.

Saygılarımla,

Murat ATLI