Milli mücadele ateşinin yakıldığı 19 Mayıs'ın 101.yılını coşkuyla kutladık..

19-05-2020

Milli mücadele ateşinin yakıldığı 19 Mayıs'ın 101.yılını coşkuyla kutladık.
Covid-19 pandemisi nedeniyle okulların kapalı olduğu ve sokağa çıkma yasağı olan bugün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 101.Yılı için özel bir tören düzenledik. Törensiz okul, öğrencisiz tören olmaz diyen okul yöneticilerimiz, 23 Nisan töreninde olduğu gibi 19 Mayıs töreni için de lise öğrencilerinin tamamının fotoğraflarından afiş yaptırarak spor salonunda sanki öğrenciler okuldaymış gibi tören yaptı.

Sabah sosyal medya hesapları üzerinden video yayını ile başlayan törenimiz, gün boyunca milli sporcular, ünlü sanatçılar, yazarlar ile kendi öğrenci ve öğretmenlerimizin konuk olarak katıldığı canlı bağlantılarla devam etti.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapılmasıyla başlayan video törenin birinci bölümünde Genel Müdürümüz Fatih Canpolat  yaptığı konuşmada gençlere şöyle seslendi : Atatürk'ün "bu eseri onlara bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak” sözleri ile işaret ettiği çocuklarımıza, gençlerimize armağan ve emanet etmesi büyük anlam taşımaktadır. Çünkü, çünkü bakın işte, 100. yaşını kutlamaya hazırlandığımız Cumhuriyetimiz, Türkiye Cumhuriyetimiz, hala yüreklerimizde şen,  çocuksu bir coşku ve hala gönüllerimizde delikanlı ve mağrur bir sevdadır. "

Törenin ikinci bölümünde ise milli sporcular, ünlü sanatçılar, araştırmacı yazarlar hem gönderdikleri video mesajlarla hem de canlı yayın bağlantıları ile törenimize katıldı.

Bayramımız kutlu olsun!

Tören videosu ve konuk videoları için:  https://www.instagram.com/fenerbahcekoleji/channel/