Okulumuz 1. ve 2. sınıf öğrencilerine YAP Akademi işbirliği ile sportif yetenek ön seçim testleri uygulandı..

15-02-2019

Okulumuzun ilk Kurucu Temsilcisi ve 3.000 metre Türkiye rekorları sahibi eski milli atlet Sayın Turhan ŞAHİN'in de katılımı ile yapılan ölçümler okulumuz spor salonunda gerçekleşti. Projede öğrencilerin antropometrik ölçümlemeler, motorik ölçümlemeler, ayak-tabak analiz ölçümü ile vücut kitle endeksi ve vücut kompozisyonu gibi kriterlerle ölçümleri yapılarak her birinin uygun olduğu spor branşına yatkınlıklarını tespit ediliyor ve vücut yapılarına uygun spor dallarında daha başarılı ve sağlıklı olmaları hedefleniyor.

Proje ile ilgili Sayın Turhan ŞAHİN, “Yetenekli ve yıldız sporcuların erken dönemde belirlenerek yetenek, ilgi ve kapasitelerine uygun eğitim almalarını amaçlayan proje için aynı zamanda yarışmacı takımlar yaratarak kulübe ve milli takıma, üst düzey sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz, geleceği şansa bırakmıyoruz” diye konuştu.