Okulumuz tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Prof. Dr. Gazi Yaşargil Ulusal ve Uluslararası Fen Bilimleri Proje Yarışması kampüsümüzde gerçekleşti..

04-05-2019

Okulumuz tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Prof. Dr. Gazi Yaşargil Ulusal ve Uluslararası Fen Bilimleri Proje Yarışması, 4 Mayıs 2019 Cumartesi günü kampüsümüzde gerçekleşti.

Fen Bilimleri Bölüm Başkanımız Şule Hacıağaoğlu ve Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mehmet Burçin Ünlü'nün açılış konuşmalarıyla başlayan yarışmada 400 proje başvurusu arasından ön elemeyi geçerek proje yarışmasına katılma hakkı kazanan ortaokul düzeyinde fen bilgisi; lise düzeyinde ise fizik, kimya ve biyoloji branşlarında toplam 40 okul ve bilim merkezi projelerini sergiledi. Her branştan 10'ar projenin yer aldığı yarışmada projeler birincilik, ikincilik, üçüncülük ve teşvik ödülleri ile ödüllendirildi.

Yarışmada dereceye giren okullar ve projeleri:

Fizik dalı 1.si: İzmir Atatürk Lisesi - "Mürekkep Püskürtmeli Yazıcı İle Kağıt Tabanlı Devre Yapımı "
Fizik dalı 2.si: Özel Çakabey Lisesi - "Taşınabilir Fresnel Yansıma Tabanlı Fiber Optik Sensör"
Fizik dalı 3.sü: Özel Antalya Sınav Anadolu Lisesi - "Yürüyebilen Serebral Palsi’li Çocukların Yürüme Bozukluğunu Düzeltmeye Yönelik Teknolojik Tabanlık Tasarımı"

Kimya dalı 1.si: Bayrampaşa Bilim Merkezi - "Balık Atık Proteinlerinden Bitki Ekstraktları ile Zenginleştirilmiş Biyofilm Üretimi"
Kimya dalı 2.si: Özel Enka Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi - "Cep Telefonlarının Yaydığı Elektromanyetik Dalgaların Oluşturduğu Radyasyonun Zararlarının Biyoplastik Kılıflarla Azaltılması"
Kimya dalı 3.sü: MEF Lisesi - "Farklı Yöntemlerle Üretilen Kompostların Kantitatif Analizlerinin Yapılması Ve Verimliliğinin İncelenmesi"

Biyoloji dalı 1.si: İzmir Fen Lisesi- "Yeni bir antibiyotik taşınım sitemi geliştirilerek antibiyotik direncinin kırılması"
Biyoloji dalı 2.si: Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesi - "Muğla İlinde Yetişen Arılardan Elde Edilen Apiterapide Kullanılan Arı Ürünlerinin (Arı Zehri, Polen, Propolis) İnsan Kanser Hücre Hatları Üzerine Apoptotik Etkilerinin Araştırılması"
Biyoloji dalı 3.sü: BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi - "Toz Şeker, Aspartam Ve Stevia’nın Ağız İçi Epitel Hücrelerine Olan Etkisi"

Fen Bilimleri dalı 1.si: Özel Eraslan Okulu - "Fen Bilimleri Dersinde Saf Madde Ve Karışımlar Ünitesinin 'Scratch' İle Öğrenimi"
Fen Bilimleri dalı 2.si: Hisar Okulları - "Haydi Araçlarımız Güneşlensin!"
Fen Bilimleri dalı 3.sü: Özel Çakabey Ortaokulu - "Kırmızı Palmiye Böceği İle Mücadelede Yeni Bir Yaklaşım"

Fizik dalı teşvik ödülü : Bayrampaşa Bilim Merkezi - "Radyo Dalgaları İle Elektromiyografik Haberleşme"
Kimya dalı teşvik ödülü : Özel Beylikdüzü Modern Eğitim Koleji Fen Lisesi - "Zeofiltre: Zeolit (Kliptoliolit) madeni kullanılarak suda bulunan ağır metallerin ve kimyasal atıkların temizlenmesi"
Biyoloji dalı teşvik ödülü : Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim Ve Sanat Merkezi - "Kovan Zararlısı Galleria Mellonella’nın Işık Stresi Üzerine Bitkilerin Etkisinin Araştırılması"
Fen Bilimleri dalı teşvik ödülü : Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi - "Kapok (Ceiba pentandra) Elyafının Isı ve Ses Yalıtımına Etkisinin Araştırılması"

Tüm katılımcı okul ve bilim merkezilerine teşekkür eder, başarıların devamını dileriz.