Anaokulu Genel Bilgiler

Anaokulumuz, tek katlı, çelik yapı olarak inşa edilen 1200 m2 kapalı alan ve tamamıyla çim kaplı 6000m2’lik bir bahçeye, oyun parkına, öğrencilerimizin sebze, meyve ve çiçek tarımı yapabilecekleri ayrı bir uygulama bahçesine ve bir veli otoparkına sahiptir. Yaş gruplarına uygun düzenlenen sınıflarımız, oyun ve spor salonumuz, serbest etkinlik alanımız, rehberlik birimimiz ve yemekhanemizin yanı sıra anaokulu binamız içerisinde yer alan ve özel ısıtma sistemine sahip kapalı yüzme havuzu tesisimiz tüm eğitim yılı boyunca öğrencilerimize hizmet vermektedir.

OKULUMUZUN EĞİTİM SİSTEMİ

Fenerbahçe Koleji Anaokulumuza 36 aydan itibaren öğrenci kabul etmekteyiz. “Her çocuk farklıdır.” felsefesiyle; her çocuğun ilgi ve yetenekleri doğrultusunda mevcut potansiyelini en üst seviyeye çıkarmayı hedefleriz. Eğitim programımızda, öğrencilerimizin yaratıcılığının gelişmesine yardımcı olan ve onların farklı öğrenme türleri ile zekâ tiplerine uygun öğrenci merkezli uygulamalar esas alınır. Öğrencilerimize deneyimlerle görerek, yaparak ve yaşayarak öğrenmeleri için fırsatlar sunan eğitim sistemimizde etkili ve kalıcı öğrenme hedeflenir. Bu doğrultuda öğrencilerimizin gelişimi için temel hedeflerimiz şunlardır:

Öğrencilerimizin;

• Yaratıcı, özgüvenli, uyumlu, üretken, pozitif düşünebilen; Atatürkçü, kendilerine ve çevrelerine saygılı, paylaşımcı, öğrenmeye açık, araştırmacı bir birey olmalarını destelemek; duyarlı ve barışçıl davranışlar kazanmalarını sağlamak.
  • Bilişsel, duygusal, sözel, bedensel gelişimlerini ve öz bakım becerilerini desteklemek.
  • Erken yaşta ikinci bir lisanı iyi öğrenmelerini sağlamak.
  • Sportif, sanatsal ilgi ve becerilerini keşfetmelerini, geliştirmelerini sağlama

UZAKTAN EĞİTİM MODELİMİZ

Fenerbahçe Koleji olarak Bakanlığın uzaktan eğitim sistemi olan EBA dışında; kurguladığımız kendi dijital platformumuz aracılığıyla daha işlevsel, çeşitli ve zenginleştirilmiş eğitim öğretim süreçlerini öğrencilerimize sunuyoruz. Uzaktan eğitim modelimizde çözüm ortaklarımız olan K12Net ve özellikle Google Workspace uygulamaları ile Google Classroom, Google Meet, Gmail, Google Drive, Google Takvim, Google Dokümanlar/Tablolar/Formlar, Google Jamboard, vb. uygulamaları içinde barındıran Google G Suite üyeliğimiz sayesinde öncelikle her bir öğrencimize sağladığımız kurumsal eposta hesaplarıyla platforma giriş yapılmasını, platformun dışarıdan erişime kapalı ve böylece daha güvenilir ve özel olmasını amaçladık. Bu alanda dünyanın en gelişmiş teknolojileri ve güvenilir altyapılarından birine sahip olan Google ile olan çözüm ortaklığımız uzaktan eğitim platformumuzun kapasitesi, çeşitliliği, güvenirliği ve kişisel verilerin korunması açısından önemli avantajlar sağlamaktadır.

ÇALIŞMA SAATLERİMİZ

Okulumuz, 08.30 - 17.00 saatleri arasında eğitim hizmeti vermekle beraber 17.00 - 18.00 saatleri arasında nöbetçi öğretmen sistemiyle açıktır. Okulumuz yarı yıl ve yaz tatillerinde kapalıdır.

ANAOKULU KISA TANITIM VİDEOMUZ İÇİN TIKLAYINIZ.