Genel Bilgiler

Fenerbahçe Koleji Anadolu Lisesi, “Hazırlık Sınıfı Olan Anadolu Lisesi” statüsündedir. Okulumuza kayıt yaptıran öğrenciler Türkçe ve İngilizce derslerinden sınava girerler ve bu sınavların her ikisinden de 70 ve üzeri puan alan öğrenciler doğrudan 9. sınıfta öğrenim görme hakkı kazanırlar.

Lisemizde Hazırlık, 9.,10.,11. ve 12. sınıf öğrencilerimize sunduğumuz alan dersleri, seçmeli dersler,  yoğunlaştırılmış İngilizce eğitimi ve ikinci yabancı dil olarak Almanca eğitimi ve kulüp çalışmalarıyla öğrencilerimizin yalnızca akademik başarıya odaklı değil, sosyal, sanatsal, kültürel alanlarda da yaratıcı, üretken ve özgüven sahibi bireyler olarak yetişmesi; onların ilgi, istek ve yeteneklerine göre kendilerini geliştirebilmeleri, yeteneklerine uygun alanları seçmeleri, bu alanlarla ilgili temel bilgi ve becerileri edinmeleri, üniversitede ilgi ve isteklerine uygun bölümleri kazanmaları konusunda her türlü faaliyet desteklenir.

Üniversite giriş sınavlarına (YKS) hazırlık çalışmaları tüm sınıf seviyelerinde yapılır. Özellikle 11. ve 12. sınıflarımızda yoğunlaşarak uygulanan destek eğitimlerle sınav hazırlıkları tamamlanır. Bu kapsamda yıl boyunca devam eden, ayrıca yaz tatili ve ara tatillerde yapılan ek dersler, akademik kamplar, deneme sınavları, soru çözüm saatleri ve etüt programlarımızdan tüm öğrencilerimiz sınıflar, gruplar ve bireysel düzeyde yararlanabilir. Böylece, öğrencilerimizin bir üst eğitim basamağında istediği bölümlere girebilmesi ve ihtiyaç duyacağı tüm akademik ve sosyal bilgi ve beceriler ile donatılmış olması hedeflenir.

ANADOLU LİSEMİZİN KISA TANITIM VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ.