Rehberlik Birimimiz

Fenerbahçe Koleji Rehberlik Birimi çalışmalarında; öğrencilerin kendi yetenek ve becerilerini tanımalarına, kendi potansiyellerini fark edip kullanabilmelerine, duygu ve düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilmelerine, sorun çözme becerisi kazanmalarına, kendi kararlarını verebilmeleri için seçenekleri algılayabilmelerine yardımcı olmak amaçlanmaktadır.
Rehberlik anlayışımız, öğrenci merkezlidir. Sadece sorun yaşayan öğrencilere değil, her öğrenciye rehberlik hizmeti verilir. Psikolojik, sosyal ve akademik alanlarda öğrencilerimizi destekleyici çalışmalar yapılır. Rehberlik hizmetleri tüm öğrenci ve velilerimize yöneliktir.

Lise Rehberlik Biriminde;

Okula yeni başlayan öğrencilere alıştırma ve oryantasyon çalışmaları, öğrenciyi tanımaya yönelik bireysel görüşmeler, çalışma yöntemleri, test çözme becerisi, haftalık hedef çalışmaları, ders çalışma programları ile akademik, sosyal ve psikolojik destek çalışmaları yapılır. Ergeni anlamaya yönelik çalışmalar, problem çözme becerisini destekleyen, kaygı ve sınav kaygısı ile baş edebilmeyi, mesleki karar verebilme becerisini geliştiren, akademik çalışmaları destekleyen grup çalışmaları yapılır. Empati ve farkındalık kazandırma amaçlı sosyal sorumluluk çalışmaları yapılır. Mevcut ihtiyaca yönelik veli seminerleri, veli bültenleri ve bireysel veli görüşmeleri yapılır.

Mesleki Rehberlik Çalışmalarında; Rehberlik birimi olarak tüm lise öğrencilerine, meslekleri tanıtmak, üniversite ve bölüm tercihlerinde öğrencilerin kendi özelliklerine en uygun alanlara yönelmelerini sağlamak amacıyla anket ve envanter çalışmaları yapılır. Yıl içerisinde meslekleri tanıtma amaçlı; “Kariyer ve Meslek Tanıtım Günü”, meslekleri iş yerlerinde gözlemlemek adına “Hayalimdeki Meslekte Bir Gün” mesleği akranlarından öğrenmek için mezun öğrencilerin katıldığı “Akran Eğitimi Meslek Tanıtım Paneli”, “Üniversite Tanıtım Gezileri”, “ Mesleki Eğitim Seminerleri” düzenlenir.

12.sınıflarda; YKS çalışmaları yürütülür. Çalışma yöntemleri, test çözme becerisi, haftalık hedef çalışmaları, ders çalışma programları, TYT/AYT hedef görüşmeleri yapılır. Öğrencilerimize danışmanlık sistemi uygulanır. Bu sistemde her öğrenciye birebir danışmanlık yapılır, ders, sınav ve deneme sonuçları takip edilir, öğrenciyle birlikte değerlendirilir; ayrıca bu süreçte düzenli aralıklarla veli görüşmeleri gerçekleştirilir.