Okul Müdürümüzden

Değerli Fenerbahçe Koleji Ailesi

Gücünü çağdaş, özgür ve demokrasi örneği olan Fenerbahçe Spor Kulübünden alan okulumuzda sizlerle birlikte eğitim yolculuğuna çıkmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyorum.

Ulusal varlığımızı onurlu bir şekilde temsil edecek, geleceğin içinde yerini alacak ve tarihsel süreklilikte elde edilen başarı izlerimizi takip edecek gençlerimizi yetiştirmek için Atatürk İlke ve İnkılaplarını benimseyen değerli eğitimcilerimizle öğrencilerimizin hedeflerine ulaşmaları için üstlendiğimiz sorumluluğun bilincinde çalışıyor;  güçlenerek ve büyüyerek güvenle hedefimize yürüyoruz.

Değişen ve gelişen dünya düzenine uyum sağlayan, değerlerinden gücünü alıp bu değerlerin temsilcisi olma sorumluluğunu kazanan, ulusaldan evrensele giden gelişimi benimseyen bireyler yetiştirmek temel görevlerimizdendir. Anasınıfından 12. sınıfa kadar öğrencilerimizin akademik başarısının yüksek olmasının, girecekleri her türlü sınavlara en iyi şekilde hazırlanmasının yanı sıra onların sanat ve sporla hayatlarını zenginleştiren ve yeteneklerini daha iyi bir dünya için kullanan çok yönlü bireyler olarak yetişmeleri için rehberlik birimimiz ve deneyimli eğitim kadromuz çalışmalarını yürütmektedir. Ayrıca, öğrencilerimizin birer dünya vatandaşı olmalarını sağlayacak, dünya standartlarında ve çağın gerektirdiği mesleklere uyum sağlayacak, yurt içi ve yurt dışında eğitim hayatlarına devam edebilecek öğrenciler yetiştirmek adına uluslararası geçerliliği olan programlar eşliğinde İngilizce ve ikinci yabancı dil olarak Almanca eğitimine büyük önem vermekteyiz.

Fenerbahçe Koleji’nde eğitimimizin merkezinde yaşamın her alanında bilginin edinilmesi, eleştirel düşüncenin geliştirilmesi, öğrenmeye yönelik coşku ve hayal gücünün kullanılması yer almaktadır.

İmkânlarımızı ve ilkelerimizi öğrencilerimizin idealleri ile birleştirdiğimiz ve bu iş birliği içerisinde geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza en iyi nitelikleri kazandırıp onları daha güvenli daha çağdaş bir gelecekle buluşturmak dileğimle.

Halise Kıvanç