Geleneksel kitap ve söyleşi günlerimizin bu yıl 7.si gerçekleşti..

15-02-2020

Geleneksel kitap ve söyleşi günlerimizin bu yıl 7.si gerçekleşti.

7. geleneksel kitap ve söyleşi günlerimiz, bu yıl 10-14 Şubat tarihleri arasında gerçekleşti.

Etkinlik boyunca öğrencilerimiz kitaplarla buluşma ve okudukları kitapların yazarları ile söyleşi yapma ve kitaplarını imzalatma fırsatı elde etti.  Bu yıl fuarımıza Mine SOYSAL, Aslı DER, İshak REYNA, Tolga GÜMÜŞAY, Fatih Baha AYDIN, Hakan BIÇAKÇI, Şiirsel TAŞ, Çiğdem ODABAŞI konuk oldu. Lise öğrencilerimiz ile Mine SOYSAL “Daralan” adlı kitabından yola çıkarak okuma deneyimlerine dair sohbet ederken Tolga GÜMÜŞAY “Hazırlıksız” adlı kitabıyla ilgili çok keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Fatih Baha AYDIN, “Bihaber” adlı kitabıyla Hakan BIÇAKÇI “Doğa Tarihi” adlı kitabıyla Çiğdem ODABAŞI ise Stefan Zweig’in “Satranç” kitabı ile ilgili öğrencilerde farkındalık yaratan etkinlikler gerçekleştirdi. Ortaokulda ise 5. sınıflarda Aslı Der, “Küçük Cadı Şeroks”; 6. sınıflarda Şiirsel Taş “Sekoyana’nın Kapıları” 7. sınıflarda ise İshak Reyna “Yetişkinler Ejderhalardan Neden Korkar?” adlı derleme kitabı üzerine söyleşi gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz yazarlarla sohbet etme ve kitaplarını imzalatma fırsatı buldular.

Ayrıca anaokulu öğrencilerimiz, Tuğçe ÖZYÜZGEN ve Hande ÇUBUKLU’nun “Sabırsız TIRTIL” , Nur TUNAY’nın “Çılgın Bal Porsuğu” adlı kitaplarıyla ilgili dinleme, nefes egzersizleri gibi çeşitli etkinlikler yaparak kitaplarla daha bu yaştan keyifle, sıkı bağlar kurmaya başladılar.