İlkokul öğrencilerimize Toplumsal Cinsiyet Eşitliği eğitimi verildi.

19-11-2021

İlkokul öğrencilerimize Toplumsal Cinsiyet Eşitliği eğitimi verildi
Aydınlık Yarınlara Fener Tutuyoruz:HeForShe "Birlikte Eşitiz" Kuşağına Doğru

Fenerbahçe Koleji yeni bir eğitim tasarımı için yola çıktı.Hedefimiz ilkokul-ortaokul ve lise düzeyinde "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitim Programı" nı oluşturmak ve uygulamak.

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) HeForShe Hareketine dahil olmasıyla bir ilki hayata geçirerek Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda ulusal ve küresel spor kulüplerine öncü olan kulübümüzün ışığında, ilkokul düzeyinde toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimlerinin ilki 8-12 Kasım tarihleri arasında, Atatürk'ü anma haftasında yapıldı.

2,3 ve 4. sınıf öğrencilerimiz "Eğitimde Oyunlaştırma" tekniği ile "Eşitlik Şapkası" etkinliğini gerçekleştirdiler. Artık onlar, Kurucu Önderimizin kadınlara verdiği değerin ve onlar için aydınlığa çıkardığı eşitliğin, kulübümüzün dalgalandırmayı görev bildiği "Birlikte Eşitiz" bayrağının meraklı birer fikir ortağı...

Toplumsal cinsiyet eşitliğini kurumsal bir kültür haline getirmek adına öğrencilerimiz her ay yapılacak uygulamalarla "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" yolunda ilerlerken yeni çalışmalarımızı sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.