Özgür Pencere Çocuk ve Genç Kalem Öykü Yarışması 2022 yılı sonuçları belli oldu.

14-03-2022

Özgür Pencere Çocuk ve Genç Kalem Öykü Yarışması 2022 yılı sonuçları belli oldu
Özgür Pencere Çocuk Edebiyatı Grubu tarafından, 2003 yılından bu yana çocuklara ve gençlere yazmayı ve edebiyatı sevdirmek, okulda edindikleri bilgilere katkı sağlayabilmek, kendilerini yazılı olarak daha iyi ifade edebilmelerine yardımcı olabilmek ve yetenekli çocukların yeteneklerini ortaya koyabilmelerini sağlamak amacıyla 5.-6. sınıflar, 7.-8. sınıflar ve lise öğrencileri için ulusal platformda düzenlenen öykü yarışmasının 2022 yılı kazananları belli oldu.

Tüm Türkiye’den yüzlerce öykünün katılığı ve ödüle lâyık görülen öykülerin “PENCEREMDE ÖYKÜ VAR” kitabında yer aldığı yarışmada bu yıl  Aysu Erden, Feyza Hepçilingirler, Kezban Şahin Taysun, Mehmet Güler, Necdet Neydim, Nemika Tuğcu, Özcan Karabulut, Tarık Günersel, Yasemin Yazıcı, Zeynep Aliye, Ş.Sema Tuncel, Şeyda Berk gibi önemli edebiyatçılar jürilik yaptı.

Jüri üyelerinin yaptığı okuma ve değerlendirme sonucunda bu prestijli yarışmadan Fenerbahçe Koleji olarak 5 ödül almış olmanın ve bu yıl 17.si basılacak olan öykü kitabında yer alacak olmanın sevincini yaşıyoruz. Öğrencilerimizi ve onlara emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik eder, yazma serüvenlerinde öğrencilerimize daha nice başarılar dileriz.

Öğrencilerimizin öyküleri ve dereceleri:

5. ve 6. Sınıf Kategorisi
ÖZGÜR PENCERE ÖZEL ÖDÜLÜ
Sezin Avcı "DÖN VE GÜLÜMSE"
Danışman Öğretmen: Gönül Şerife Yılmaz

7. ve 8. Sınıf Kategorisi
ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ
Rüzgar Morva "TEMMUZUN EN GÜZEL GÜNÜNDE"
Danışman Öğretmen: Elif Öktener

7. ve 8. Sınıf Kategorisi
ÖZGÜR PENCERE ÖZEL ÖDÜLÜ
İrem Oltulu "DOĞA…İNSANLAR"